Door middel van de onderstaande stappen is het mogelijk om je producten via EasyAds te plaatsen op het verkoopkanaal Amazon.

 

Let op! Voordat je kunt beginnen met het verkopen via Amazon zou je moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

- Er dient een koppeling te zijn met het verkoopkanaal Amazon via EasyAds.

- Het Amazon Seller Central account dient actief en geverifieerd te zijn. 

- De producten die je graag zou willen aanbieden moeten een EAN bevatten. Dit is een unieke code dat gekoppeld is aan een product.

- Vergeet niet om de producten ook op voorraad te hebben, anders komen de producten niet live te staan op Amazon.

 

Indien de bovenstaande stappen zijn afgevinkt, dan is het mogelijk de producten te plaatsen op Amazon door middel van de volgende stappen. 

 

1. Log in op EasyAds en ga naar het Dashboard. Hierdoor kunnen we beginnen met het plaatsen van je producten op Amazon via EasyAds.

 

2. Filter op het kanaal Amazon door te klikken op de optie ‘Filter op kanaal’

 

3. Door de filtering ‘Filter op status’ te gebruiken is het mogelijk om de statussen van de producten in te zien op het verkoopkanaal Amazon. Als het de 1e keer is dat je de producten aanbiedt op Amazon kun je filteren op de status ‘Geïmporteerd’. Om vervolgens deze producten te plaatsen op Amazon klik je op het Wolk’ icon en klik vervolgens op ‘Plaatsen’ 

4. Nadat de producten zijn geplaatst, stuurt ons systeem de producten door naar Amazon. Vervolgens komen de producten of online, of is er meer informatie benodigd, of is het product niet bekend. Hoe je ervoor zorgt om het product dat niet bekend is live te krijgen op Amazon, leggen wij graag uit in de volgende stap. 

 

5. Het is mogelijk dat je product de status ‘Product niet bekend’ meekrijgt in EasyAds. Om de producten te plaatsen op Amazon kun je klikken op ‘Product(en) toevoegen’. Daarna wordt het product doorgezet naar je Amazon account. 

 

Binnen 24 uur verschijnen de producten in je Amazon account, en kun je gaan beginnen met het verkopen via AmazonOm de bestellingen via Amazon te stimuleren kun je handmatig de producten optimaliseren op Amazon. Denk hierbij aan het extra vullen van velden, keyword research en relevante zoektermen invoeren. Op deze manier krijgen je producten een boost in de vindbaarheid. Heb je echter geen tijd om dit allemaal handmatig te doen, bekijk dan eens onze mogelijkheden wat betreft de Amazon Marketplace Managed Services. 

 

Tip! Lees ook eens onze blog om meer tips te krijgen over het verkopen via Amazon. 

 

Heb je vragen of kunnen wij ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op of lees hier hoe we je kunnen helpen met de overige vragen.