Via de onderstaande informatie kun je zelfstandig een Google Shopping campagne aanmaken via EasyAds. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijk je producten kunt selecteren, het budget kunt instellen en juiste strategie kunt kiezen.

Een voorwaarde is wel dat er een koppeling is gemaakt met het Google Merchant Center en je EasyAds account. Ook is een koppeling met je Google Merchant Center en je Google Ads account een vereiste om een campagne aan te maken. Hoe je vervolgens een  campagne aanmaakt leggen wij graag voor je uit:

1. Log in op EasyAds en ga naar het Dashboard.

2. Klik vervolgens bij het hoofdmenu van het Dashboard op ‘Google Ads’ en in het menu om ‘Google Shopping Ads’

3. Klik bij ‘Instellingen’ op ‘Campagne aanmaken’ om de Google Shopping campagne aan te maken.

4. Klik op ‘Koppelen’ om je EasyAds account te koppelen met je Google account. Klik vervolgens op 'Volgende'.

5. Vervolgens kun je deze pagina je Google Merchant Center account koppelen met je EasyAds account.

6. Je kunt nu beginnen met het ingeven van de basisinformatie, zoals het maandelijkse budget, de strategie en naam van de campagne.

7. Om informatie zoals de targeting en de product selectie toe te voegen, is het mogelijk om op ‘Volgende’ te drukken.

8. Zodra je alle gewenste informatie hebt ingevuld kun je op ‘Campagne opslaan’ klikken.

Op dit moment heb je een Google Shopping campagne aangemaakt en kun je beginnen met het verkopen op dit verkoopkanaal. Wil je toch nog iets aan passen aan de campagne? Lees dan hier hoe je dat kunt doen.

Ook kan het optimaliseren van een Google Shopping campagne flink wat tijd kosten. Naast het koppelen van diverse systemen, het aanpassen van verschillende instellingen, is een dagelijkse onderhoud en monitoring een vereiste voor een rendabele Shopping campagne. Vandaar dat het mogelijk is om via EasyAds jouw campagne op te zetten en te laten optimaliseren. Door middel van ons Google Shopping campagnebeheer, onderhouden, beheren en optimaliseren onze SEA-specialisten de Google Shopping campagne(s).

Heb je vragen of kunnen wij ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op of lees hier hoe we je kunnen helpen met de overige vragen.